NIEUWS & ACTUALITEITEN

NIEUWS OVER EXPOSITIES EN ANDERE GEBEURTENISSEN IN DE KUNST

Postersquare online art gallery van muset

Kaartenwinkel en Poster Art 

WIE WE ZIJN

 
Postersquare maakt deel uit van de Art Gallery van Stichting Muset. In het verleden organiseerde Stichting Muset regelmatig exposities van diverse kunstenaars en tentoonstellingen van affiches. Kaarten en Affiches zijn vrij simpele, maar effectieve middelen om een breed publiek kennis te laten nemen van kunst en het werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Dit past heel duidelijk in de doelstelling van Stichting Muset. Om daar vorm aan te geven richtte Muset tien jaar geleden de Online Art Gallery Postersquare op. Promoting van kunstenaars, illustrators, tekenaars, fotografen uit de diverse kunstdisciplines op postkaart.

Het publiek kennis laten maken met Kunst & Cultuur is de doelstelling van Stichting Muset. Dit doet Muset o.a. door de promoting van Kunst op Postkaart en door verkoop kunstkaarten, posters, tweedehands boeken, kinderprentenboeken via de Online Art Gallery van Muset www.postersquare.com  
KUNST OP POSTKAART 
Beheer van de Online Art Gallery van Muset Postersquare.com heeft als uitgangspunt kunst, kunstenaar, ontwerper, illustrator, designer en fotograaf via post- en kunstkaarten in het voetlicht te plaatsen. De kaarten bij Postersquare laat een scala van thema’s van eigentijds, traditioneel, religie en nostalgie zien. Een aparte Kunstenaars Lijst biedt informatie over de kunstenaars van de in de verkoop zijnde kaarten en affiches.

One Card selling is een aparte en unieke categorie in de webwinkel. Het betreft kaarten die veel al zijn uitgegeven in de vorige eeuw of vaak moeilijk verkrijgbaar zijn op de reguliere markt.

 

ONE CARD SELLING
Het collectie van de tweedehandsboeken bevat kunstboeken en kunstcatalogussen. Het aanbod bevat tevens kinderboeken waarvoor vooral de aandacht uitgaat naar de kinderprentenboeken en  hun illustrators die geen onbekenden zijn voor het leespubliek. Er is een kleinschalig aanbod van PoP-Up boekjes, boeken van toen, oude theaterprogramma’s. 

Bij Poster Art worden unieke Poolse Posters te koop aangeboden. Bekende posterdesigners stonden in de jaren ’70 en ’80 wereldwijd bekend om de uitstekende kwaliteit van hun ontwerpen van affiches. Er werd zelfs een speciale Afficheschool opgericht. Posters van bekende, internationaal werkende designers als Stasys Eidrigevicius, Swierzy, Olbinski, Starowieywski, Hilscher en anderen zijn te vinden in de Art Gallery.
Echter het Nederlandse affiche ontbreekt niet. Het zijn Theateraffiches uit de vorige eeuw van theatermakers en poppenspelers. In de jaren ’80 starten Stichting Plint met het uitgeven van Poëzieaffiches. Uitgangspunt was beeld en gedicht te combineren. In de collectie zijn tevens posters uit België, Scandinavische Landen, exemplaren uit het voormalige Oost-Duitsland en Belarus te vinden. 

 


Al met al wil de Stichting Muset haar bezoekers van de online winkel de kunst van Het Beeld, het geschreven Woord op Papier, de Poster Art onder de aandacht houden en stimuleren tot aankoop daarvan. Ondanks de ontwikkelingen op het internet die zeker een bijdrage leveren aan het verbreiden van de kunsten. De zaken uitgegeven op papier, de schilderijen op doek blijven een aanwinst en tastbare herinnering.

Meer dan 25 jaar geleden startte Stichting Muset omschreven activiteiten en hoopt hiermee een wellicht kleine bijdrage te leveren aan de doelgroep die de initiatieven van Stichting Muset respecteren en willen ondersteunen 

EXPOSITIE NIEUWS

ESCHER OP REIS

M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland. Wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van meer dan 80 vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. Je volgt Escher op zijn fysieke en mentale reizen.

 

 

POPPENSPEL EEN BIJZONDERE DISCIPLINE OP HET THEATERPODIUM

Verhalen en gebeurtenissen verteld en uitgebeeld door poppen biedt de mogelijkheid het bereikbaar te maken aan een groot publiek. Door de eeuwen heen is dat altijd zo geweest. Poppenspelen bestaan al duizenden jaren en werden gebruikt om oude overleveringen en religieuze geschriften begrijpelijk te maken aan het publiek. Poppen hadden een educatieve functie. Ze brachten levenslessen en religieuze voorschriften aan de toeschouwers over.
In de weblog: https://kunstenkunsten.blogspot.nl/ meer over de geschiedenis van het poppenspel

 

 DE IRAKESE KUNSTENAAR AYAD AL-ZOBAYDI

''Wat je ziet in mijn werk is een boodschap van vriendschap en liefde 

voor alle volkeren van de wereld'', citaat van Ayad Al-Zobaydi.

Ayad Al-Zobaydi is geboren in Babylon, Irak, op 29 augstus 1960. Zijn eerste expositie was al in 1979 (samen met de architect Waad Radi). Van 1981-1988 was hij soldaat in de eerste Golfoorlog Irak-Iran. In 1998 kreeg hij zijn opleiding Kunst en Cultuur aan de Babylon Universiteit. In 2006 behaalde hij de graad van Master Kunst aan de Babylon Universiteit. In de periode van 1999 tot 2012 had hij 9 exposities in Bagdad. In 2013 Expositie Poort van de Liefde in Bagdad In 2015 Cultureel Buurtcentrum De Bergen in Eindhoven '' Poort van de Liefde ''

Alle schilderijen van Ayad Al-Zobaydi hebben een verhaal, een echt verhaal met symbolieke betekenis. Ayad's stijl is een combinatie tussen: realisme, symbolisme en expressionisme. De stier is het symbool voor de mannelijkheid, de vogels voor de liefde, de vissen voor de vruchtbaarheid. Zijn kracht ligt in de manier van verbeelding en de compositie van het schilderij. Het beeld op het doek is helder en duidelijk. Het blijft de kijker onbekend of de schilder van een geheel naar fijn toewerkt of van fijn naar geheel. Zijn perspectieven en de ruimte tussen alle figuren met hun diepe emotie op hun gezicht roepen een bijzonder gevoel op bij het kijken.

 

Blauw is de kleur van sprookjes en opent de geest voor intuïtie. Ook is blauw de kleur van de hemel. Door de tijden heen en bij alle culturen is de hemel de verblijfplaats van goden en godinnen. In de overwegend blauwe doeken van Ayad Al-Zobadi voeren zijn speelse vormvertellingen de beschouwer mee naar die omgevingen. 

Ayad Al-Zobadi woont en werkt in Irak.

 

De kunstwerken kunnen via www.postersquare gekocht worden

     

KAARTEN VOOR HET GOEDE DOEL

 

OVER HET PRINSES MAXIMA CENTRUM VOOR KINDERONCOLOGIE
Het Prinses Maxima Centrum: voor kinderen tegen kanker

 

Het Bestuur van Stichting Muset


WINNETH SALA

WORKSHOPS BRONSGIETEN IN 2018

 

Locatie: Stille plek atelier kunstenaar. Aantal deelnemers: max. 7 personen.

In deze bijzondere workshop wordt het gehele proces doorlopen van het maken van een beeld in was t/m het gieten van het eigen werkstuk in brons.

'Het Atelier' is te vinden even buiten Markelo. Een prachtige, stille locatie gelegen

aan de Kolhoopsdijk nr. 6.

 

KUNSTENAAR VAN HET JAAR 2018

Theo Jansen

Theo Jansen is al jaren bezig met het construeren van strandbeesten. Deze beesten zijn opgebouwd uit elektriciteitsbuis en worden voortbewogen door de wind. Op het strand verzamelen ze aan de waterlijn zand dat ze weer uitkiepen bij de duinen en zo bijdragen aan het in stand houden van de kustlijn. Inmiddels is Jansen toe aan het ontwikkelen van weer een nieuwe generatie strandbeesten. De nieuwste, waartoe Animaris Rhinoceros behoort, is opgebouwd uit houten pallets. Deze beesten moeten nog gebouwd worden en bestaan alleen als ontwerp in de computer. 

POSTERSQUARE OP FACEBOOK

FAMILIEBEDRIJF HEEFT AANDACHT VOOR KUNST

 

Een mooi initiatief van het onafhankelijke familiebedrijf MediRiva uit Maastricht. Jaarlijks geven zij hun afnemers en klanten een kalender cadeau waarbij ze de aandacht vestigen op kunst. Kunstschilder Guus van Eck kreeg de opdracht voor elke maand in 2018 een afbeelding van een stad te creeëren

 

Elke maand een andere stad. Vanaf januari op de  Facebookpagina (mei 2018 Emmen)

 

Schetsboekjes. Guus van Eck (1958), kunstschilder afgestudeerd aan de Kunstacademie Maastricht,  heeft er kasten vol van. Misschien wel een hele bibliotheek. Bijna alles wat hij observeert, bekijkt en in zijn geheugen heeft opgeslagen, tekent hij op in zijn schetsboek. Hij verwerkt de verbeelding. “De liefde voor het zien en het enthousiasme voor het kijken zijn mijn drijfveren.”

 

MediReva is een medisch speciaalzaak, die  al bijna 40 jaar zorgt voor de levering van medische hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen in heel Nederland.

 

Afbeelding: Uitrusten in Emmen na Fietstocht

TOT DE VOLGENDE KEER