NIEUWS & ACTUALITEITEN

NIEUWS OVER EXPOSITIES EN ANDERE GEBEURTENISSEN IN DE KUNST

Postersquare online art gallery van muset

 Geheel vernieuwde versie in september

Verkoop kunst op postkaart, kerst- en nieuwjaarskaarten, thema- en wenskaarten, religie, sterrenbeelden, sinterklaas. Posters uit Nederland, Duitsland, Belgie, Wit-Rusland, Polen en Denemarken

 

Tweedehandsboeken; beeldende kunst, podiumkunsten, poppenspel, prent- en kinderboeken, pop-up en strip

Originele kunst uit Irak van Ayad Al Zubaydi en uit Nederland Winneth Sala  

POSTER ART VOOR FIDDLER ON THE ROOF

 

 DE IRAKESE KUNSTENAAR AYAD AL-ZOBAYDI

''Wat je ziet in mijn werk is een boodschap van vriendschap en liefde 

voor alle volkeren van de wereld'', citaat van Ayad Al-Zobaydi.

Ayad Al-Zobaydi is geboren in Babylon, Irak, op 29 augstus 1960. Zijn eerste expositie was al in 1979 (samen met de architect Waad Radi). Van 1981-1988 was hij soldaat in de eerste Golfoorlog Irak-Iran. In 1998 kreeg hij zijn opleiding Kunst en Cultuur aan de Babylon Universiteit. In 2006 behaalde hij de graad van Master Kunst aan de Babylon Universiteit. In de periode van 1999 tot 2012 had hij 9 exposities in Bagdad. In 2013 Expositie Poort van de Liefde in Bagdad In 2015 Cultureel Buurtcentrum De Bergen in Eindhoven '' Poort van de Liefde ''

Alle schilderijen van Ayad Al-Zobaydi hebben een verhaal, een echt verhaal met symbolieke betekenis. Ayad's stijl is een combinatie tussen: realisme, symbolisme en expressionisme. De stier is het symbool voor de mannelijkheid, de vogels voor de liefde, de vissen voor de vruchtbaarheid. Zijn kracht ligt in de manier van verbeelding en de compositie van het schilderij. Het beeld op het doek is helder en duidelijk. Het blijft de kijker onbekend of de schilder van een geheel naar fijn toewerkt of van fijn naar geheel. Zijn perspectieven en de ruimte tussen alle figuren met hun diepe emotie op hun gezicht roepen een bijzonder gevoel op bij het kijken.

 

Blauw is de kleur van sprookjes en opent de geest voor intuïtie. Ook is blauw de kleur van de hemel. Door de tijden heen en bij alle culturen is de hemel de verblijfplaats van goden en godinnen. In de overwegend blauwe doeken van Ayad Al-Zobadi voeren zijn speelse vormvertellingen de beschouwer mee naar die omgevingen. 

Ayad Al-Zobadi woont en werkt in Irak.

 

De kunstwerken kunnen via www.postersquare gekocht worden

     

KAARTEN VOOR HET GOEDE DOEL

 

OVER HET PRINSES MAXIMA CENTRUM VOOR KINDERONCOLOGIE
Het Prinses Maxima Centrum: voor kinderen tegen kanker

 

Het Bestuur van Stichting Muset

Wanda Wormser

(voorzitter)

Elly de Neef

(secretaris/penningmeester)


WINNETH SALA

WORKSHOPS BRONSGIETEN IN 2017

 

Locatie: Stille plek atelier kunstenaar. Aantal deelnemers: max. 7 personen.

In deze bijzondere workshop wordt het gehele proces doorlopen van het maken van een beeld in was t/m het gieten van het eigen werkstuk in brons.

'Het Atelier' is te vinden even buiten Markelo. Een prachtige, stille locatie gelegen

aan de Kolhoopsdijk nr. 6.

 

KUNSTENAAR VAN HET JAAR 2018

Theo Jansen

Theo Jansen is al jaren bezig met het construeren van strandbeesten. Deze beesten zijn opgebouwd uit elektriciteitsbuis en worden voortbewogen door de wind. Op het strand verzamelen ze aan de waterlijn zand dat ze weer uitkiepen bij de duinen en zo bijdragen aan het in stand houden van de kustlijn. Inmiddels is Jansen toe aan het ontwikkelen van weer een nieuwe generatie strandbeesten. De nieuwste, waartoe Animaris Rhinoceros behoort, is opgebouwd uit houten pallets. Deze beesten moeten nog gebouwd worden en bestaan alleen als ontwerp in de computer. 

POSTERSQUARE OP FACEBOOK

FAMILIEBEDRIJF HEEFT AANDACHT VOOR KUNST

 

Een mooi initiatief van het onafhankelijke familiebedrijf MediRiva uit Maastricht. Jaarlijks geven zij hun afnemers en klanten een kalender cadeau waarbij ze de aandacht vestigen op kunst. Kunstschilder Guus van Eck kreeg de opdracht voor elke maand in 2018 een afbeelding van een stad te creeëren

 

Elke maand een andere stad. Vanaf januari op de  Facebookpagina (jan. 2018 Sneek)

 

Schetsboekjes. Guus van Eck (1958), kunstschilder afgestudeerd aan de Kunstacademie Maastricht,  heeft er kasten vol van. Misschien wel een hele bibliotheek. Bijna alles wat hij observeert, bekijkt en in zijn geheugen heeft opgeslagen, tekent hij op in zijn schetsboek. Hij verwerkt de verbeelding. “De liefde voor het zien en het enthousiasme voor het kijken zijn mijn drijfveren.”

 

MediReva is een medisch speciaalzaak, die  al bijna 40 jaar zorgt voor de levering van medische hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen in heel Nederland.

 

Afbeelding: Den Haag

TOT DE VOLGENDE KEER