POSTERSQUARE - ONLINE ART GALLERY VOOR KAARTEN, POSTERS, DESIGN EN KUNSTWERKEN

POSTERSQUARE ONLINE ART GALLERY VAN MUSET 
ONLINE BESTELLEN 
www.postersquare.com
     E. info@postersquare.com

AFFICHEKAARTEN APARTE COLLECTIE BIJ POSTERSQUARE

Een affiche of aanplakbiljet (ook wel poster genoemd) is een biljet dat aangeplakt is of opgehangen dient te worden om de daarop, meestal in gedrukte vorm, vermelde bekendmaking of (reclame)boodschap ter kennis te brengen. Men kan een onderverdeling maken in affiches met letters en beelden. Bij de eerste categorie is de tekst, bij de tweede het beeld hoofdzaak. Met artistieke middelen wordt een boodschap overgebracht op de mensen. Dat is een uitdaging voor kunstenaars geworden om ons te overladen met een onuitputtelijke reeks van al dan niet kunstzinnig uitgevoerde posters. Uitingen gebruikt voor reclame, in kunst en cultuur, theater, opera, muziek, festivals, sport, poëzie en allerlei bijzondere evenementen.

 

Een affiche dient te informeren, overtuigen en tot nadenken aan te zetten. Beelden moeten aanspreken en symbolen begrijpelijk zijn. De boodschap op de poster is verhelderend en geselecteerd op hoofd- en bijzaken. Een bericht met weinig woorden en vooral visuele informatie. De tekst op de poster is kort en springt direct in het oog op zeker anderhalve meter afstand  leesbaar. Vaak worden contrasterende kleuren op een rustige achtergrond geplaatst.

 

Het is niet verwonderlijk dat veel affiches door hun opvallende ontwerpen op postkaarten zijn terug te vinden. Veel bekende en onbekende kunstenaars hebben wel een affiche ontworpen. Picasso, Miro, Chagall, Dali, Seurat en vele vele anderen. Van de hand van Toulouse L’ Autrec zijn vooral de afbeelding voor theateraffiches herkenbaar in Toulouse – Lautrec Montmartre. Louis Kalff realiseerde talloze reclame posters van Philips en zijn in het boek het Geweten van Philips te vinden. Beide boeken categorie Tweedehands boeken Beeldende Kunst in de Online Art Gallery en Kaartenwinkel van Muset

 

 Bij de categorie Themakaarten Poster op Postkaart en bij One Card Selling Affichekaarten is een grote collectie van Poster Art op Kunstkaart te vinden.

Het verzenden van de prent- , ansicht- , post en kunstkaart in ere houden en promoten

Circus

Religie

Traditionale kunst Oude meesters

 

ONE CARD SELLING 

 

Van de aangeboden kaarten ONE CARD SELLING is één exemplaar te koop. Veel kaarten zijn in de vorige eeuw uitgegeven of zijn moeilijk op de kaartenmarkt verkrijgbaar. 


one card selling

 

Het ontstaan van de eerste prentkaart ter wereld rond 1871 was een wereldgebeurtenis. Het luidde een nieuw tijdperk in. De prentkaart legde de basis voor een giganteske industrie. Sinds de eerste uitgave verschenen en verdwenen miljoenen kaarten op en van de markt. 

 

Posterscollectie Nederland, Polen, Duitsland, Denemarken, Denemarken en Wit-Rusland

Poster art

ORIGINELE KUNST

Olieverfdoek van Ayad Al-Zubaydi

Kunstenaar uit Irak